A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Новогродівський заклад загальної середньої освіти І-ІII ступенів № 10 ім. Тараса Шевченка Новогродівської міської ради Донецької області

1 жовтня 2024 року стартує інформаційна кампанія з профілактики тютюнопаління серед учнів 9-11 класів окремих закладів загальної середньої   освіти Донецької області

Дата: 01.10.2024 07:00
Кількість переглядів: 28

Фото без опису

В окремих закладах  загальної середньої освіти Донецької області 1 жовтня 2024 року стартує інформаційна кампанія з профілактики тютюнопаління серед учнів 9-11 класів, яка триватиме до кінця року.

 

Метою компанії є захист здоров’я учнів, інформування про шкідливий вплив на організм тютюнового диму сигарет, електронних пристроїв для куріння, кальяну. Інформаційна кампанія дасть можливість підвищити обізнаність учнів щодо небезпеки тютюнопаління та у майбутньому зберегти здоров’я. Звичайні сигарети та        електронні, системи для нагрівання тютюну та кальян  однаково погано впливають на наш організм. Пасивне куріння також небезпечне для організму людини. Аби усвідомити, що ця шкода дійсно є, про неї потрібно знати.  Відповідні знання необхідно доносити до дітей з самого дитинства.

 

Заклади освіти мають бути прикладом здорового способу життя для дітей. Для учнів проводитимуть лекції про шкоду тютюнопаління та як кинути курити з використанням ілюстративних матеріалів, протягом трьох місяців будуть надаватися різні інформаційні матеріали, транслюватися відеоролики, учні будуть самостійно створювати плакати та розміщувати їх на медіаресурсах закладів освіти. Також планується проведення творчої онлайн виставки плакатів, малюнків, відеороликів, презентацій до Міжнародного дня відмови від паління (21 листопада).

 

Ініціаторами інформаційної компанії стали Державна установа «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», департамент освіти і науки Донецької ОВА.

 

В інформаційній компанії візьмуть участь учні 9-11 класів десяти закладів загальної середньої освіти області:

1.Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 24 з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів Бахмутської міської ради Донецької області.

2. Добропільський навчально-виховний комплекс «Гімназія – загальноосвітня школа 1-Ш ступені № 1» Добропільської міської ради Донецької області.

3. Дружківська гімназія «Інтелект» Дружківської міської ради Донецької області.

4. Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступеню №1 Костянтинівської міської ради.

5. Опорний заклад загальної середньої освіти «Успіх» Краматорської міської ради.

6. Красногорівський опорний заклад загальної середньої освіти  № 2.

7. Родинська загальноосвітня школа I-III  ступенів № 8 Покровської міської ради Донецької області.

8. Новогродівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 10 ім. Тараса Шевченка.

9. Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 6 Слов’янської міської ради Донецької  області.

10. Заклад загальної середньої освіти I-III ступенів № 3 «Спеціалізована школа з поглибленим вивченням англійської мови» Торецької міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області.

Якщо така ініціатива сподобається і дітям і батькам, то й інші заклади загальної середньої освіти  зможуть брати участь у таких активностях.

Здорове покоління-  наш внесок у перемогу  та у майбутнє України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень